گروه آموزشی حامی

مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی، ارائه جزوات آموزشی، ارائه مقالات مشاوره ای در حوزه تحصیل

گروه آموزشی حامی

مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی، ارائه جزوات آموزشی، ارائه مقالات مشاوره ای در حوزه تحصیل

تاثیر سهمیه ۵ درصدی ایثارگران جانبازان زیر ۲۵ درصد

تاثیر سهمیه ۵ درصدی ایثارگران در انتخاب رشته کنکور سراسری و شهریه دانشگاه


با وجود اضافه شدن این سهمیه ، ۵ درصد از ظرفیت کل دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور به همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و رزمندگان با حداقل ۶ ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه خواهد رسید .

با توجه به قوانین ذکر شده اگر ظرفیت ۲۵ درصدی مربوط به همسران و فرزندان جانبازان بالای ۲۵ درصد ، آزادگان وشهدا بصورت کامل پر نشود ، اضافه ی  این ظرفیترا به همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص می دهند .

همچنین داوطلبانی که از سهمیه ۵ درصدی ایثارگران استفاده می کنند از حداقل ۳۰ درصد تخفیف یا معافیت شهریه در دانشگاه آزاد اسلامی ، دوره های شبانهدانشگاههای دولتی، دانشگاه پیام نور و سایر دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برخوردار می شوند .

تاثیر سهمیه ۵ درصدی ایثارگران در رتبه قبولی کنکور سراسری


مسلما باید به این موضوع توجه کرد که مسیر قبولی عزیزانی که ازین سهیمه استفاده می کنند راحت تر از آن دسته از داوطلبانی است که از سهمیه مناطق استفاده می کنند. زیرا جامعه ی آماری کسانی که این سهمیه را دارا می باشند کمتر بوده و با توجه به سهمیه پنج درصدی که به این عزیزان تخصیص داده شده است طبیعتا مسیر قبولی این عزیزان را هموار تر می کند.

گروه مشاوره ی حامی در انتهای این مقاله به شما دوستانی که از شرایط استفاده از این سهمیه برخوردارید توصیه می کند که از این سهمیه استفاده کرده و در زمان مقرر که سازمان سنجش اعلام نموده اقدام به ویرایش سهمیه خود کرده تا در زمان انتخاب رشته به مشکلی بر نخورید.

انتخاب رشته کنکور سراسری 96

گام دوم در نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری


پس از آشنایی با کارنامه کنکور سراسری با ضوابط مندرج در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری نوبت به آن رسیده است که تا با نحوه تکمیل فرم انتخاب رشته کنکور  سراسری آشنا شویم برای انجام یک انتخاب رشته دقیق باید معیارهای زیر را در نظر بگیریم

الف) علاقه به رشته
ب) بازار کار رشته
ج) اعتبار دانشگاه
د) مسافت دانشگاه تا محل سکونت و امکانات رفاهی
 ه) شانس قبولی در کد رشته محل ها

در انتخاب رشته کنکور سراسری مهم ترین عامل علاقه است موارد بسیاری دیده شده است که بدون علاقه و از روی فضای رقابتی رشته هایی را انتخاب نموده اند اما در طول مسیر به مشکلات بسیار زیادی برمی خورند که گاه منجر به انصراف از تحصیل می شود به خاطر داشته باشید که پس از کنکور سراسری و انتخاب رشته مسیر جدیدی از زندگی برای شما شکل خواهد گرفت بنابراین برای پیمودن این مسیر باید به رشته انتخابی علاقه داشته باشد یکی دیگر از مواردی که برای انتخاب رشته بسیار مهم است بازار کار رشته انتخابی است زیرا هدف از تحصیل در رشته های دانشگاهی ساخت یک آینده شغلی درخشان برای داوطلب است بنابراین لازم است تا با رشته های مختلف دانشگاهی و بازار کار آنها آشنایی کامل داشته باشید که به این منظور می توانید از دسته معرفی رشته های دانشگاهی حامی استفاده کنید.

پس از موارد الف و ب نوبت به مبحث اعتبار دانشگاهی می رسد اعتبار دانشگاه مبحثی است که باید برای انتخاب رشته کنکور سراسری  در مورد آن بر صراط عدالت حرکت نمود به این مفهوم که تا جایی اعتبار دانشگاه را مدنظر قرار دهیم که بحث بازار کار رشته به خطر نیفتد به عنوان مثال یک دانشجوی رشته تجربی نباید رشته بهداشت محیط دانشگاه تهران را به رشته دندانپزشکی زاهدان ترجیح دهد.

مورد (د) مربوط به مسافت دانشگاه و امکانات رفاهی نظیر خوابگاه است این اطلاعات که در دفترچه شماره ۳ انتخاب رشته قید می شود باید از سوی داوطلبان و خانواده آن ها مورد نقد و بررسی قرار بگیرد تا پس از قبولی در رشته و دانشگاه مورد نظر مشکلاتی از قبیل نبود خوابگاه و.. پیش نیاید.

مورد (ه) در واقع مهم ترین ابزار برای انتخاب رشته کنکور سراسری است که شانس داوطلب را در کد رشته های انتخابی اش شرح می دهد مشاوران حامی با داشتن سال ها تجربه در امر انتخاب رشته کنکور سراسری اطلاعات لازم برای قبولی داوطلبان را در تمامی رشته های کنکور سراسری در اختیار آن ها خواهند گذاشت تابه این  ترتیبشانس قبولی داوطلب در  هر کدام از انتخاب هایش مشخص شود. همچنین گروه مشاوره حامی  نسبت به جمع آوری اطلاعات قبولی داوطلبان در سال های قبل اهتمام ورزیده است و این اطلاعات را پیش تر طی مقالات مختلفی منتشر کرده است که برای مطالعه  پر بازدید ترین این مقالات می توانید روی هر کدام از لینک های زیر کلیک نمایید.

رتبه قبولی گروه پزشکی دانشگاه دولتیرتبه قبولی گروه مهندسی دانشگاه دولتیرتبه قبولی گروه علوم انسانی دانشگاه دولتیرتبه قبولی پردیس خودگردان

انتخاب رشته کارشناسی ارشد سراسری 96

کنکور کارشناسی ارشد ۹۶ در  روز های ۷ و ۸ اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد و داوطلبان زیادی برای  ورود به مقطع تحصیلات تکمیلی در سر جلسه کنکور حاضر شدند،  در طول سال تحصیلی مقالات متعددی را درباره برنامه ریزی کنکور کارشناسی ارشد و جمع بندی کنکور کارشناسی ارشد منتشر کردیم تا داوطلبان بتوانند به نتیجه دلخواه خود دست یابند.

پس از اعلام نتایج کنکور کارشناسی ارشد  نوبت آن می رسد که با فرآیند انتخاب رشته کارشناسی ارشد آشنا شوند تا بتوانند با یک انتخاب رشته کم ریسک و دقیق شانس خود را برای ورود به دانشگاه و گرایش دلخواه خود افزایش دهند.

باتوجه به ادغام کنکور کارشناسی ارشد سراسری و آزاد داوطلبان تنها یکبار در جلسه کنکور حاضر می شوند اما کماکان فرآیند انتخاب رشته کنکور ارشد سراسری و آزاد متفاوت است. مشاوران حامی در این مقاله به نکات و موارد لازم جهت انتخاب رشته ارشد سراسری اشاره خواهند کرد لازم به ذکر است، در مقاله ای جداگانه انتخاب رشته ارشد دانشگاه آزاد مورد نقد و بررسی قرار گرفته شده است. همچنین در مقالات قبلی راه های ورود به دوره کارشناسی ارشد بدون کنکور را شرح داده ایم.


دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد

دفترچه راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی ، دوره های کارشناسی ارشد ناپیوسته ، سال ۱۳۹۶ امروز ۱۱ خرداد منتشر شد.

به همین منظور می توانید دفترچه انتخاب رشته را از طریق لینک های زیر دانلود نمایید.

برای دانلود کلیات و شرایط و ضوابط دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۹۶ کلیک کنید.

برای دانلود دفترچه انتخاب رشته گروه علوم انسانی کارشناسی ارشد ۹۶ کلیک کنید.

برای دانلود دفترچه انتخاب رشته گروه علوم پایه کارشناسی ارشد ۹۶ کلیک کنید.

برای دانلود دفترچه انتخاب رشته گروه فنی و مهندسی کارشناسی ارشد ۹۶ کلیک کنید.

برای دانلود دفترچه انتخاب رشته گروه کشاورزی کارشناسی ارشد ۹۶ کلیک کنید.

برای دانلود دفترچه انتخاب رشته گروه هنر کارشناسی ارشد ۹۶ کلیک کنید.

برای دانلود دفترچه انتخاب رشته گروه دامپزشکی کارشناسی ارشد ۹۶ کلیک کنید.

برای دانلود پیوست های دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۹۶ کلیک کنید.


دانشگاه ها و دوره های مورد پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد

در مقطع کارشناسی ارشد دوره های مورد پذیرش برای دانشجویان عبارتند از : دوره های روزانه ، شبانه ، پیام نور ، پردیس خودگردان ، غیر انتفاعی و مجازی که در ذیل به آنها اشاره می شود.


دوره روزانه : بزرگترین حسن این دوره ها تحصیل رایگان و استفاده از مزایای آن است بدیهی است که برای این دوره ها باید رتبه خوبی در کنکور سراسری کسب کرده باشید.

دوره شبانه : این دوره ها که در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری با عنوان نوبت دوم ذکر شده است ، تنها از لحاظ رتبه قبولی و شهریه با دوره روزانه تفاوت دارد به این ترتیب که کلاس های برگزاری بادوره های روزانه یکسان است و در هیچ قسمت از مدرک تحصیلی نیز نام نوبت دوم قید نخواهد شد ، اما دانشجویان با رتبه های بدتر  نسبت به دوره روزانه می توانند وارد این دوره ها شوند و با پرداخت شهریه ادامه تحصیل دهند شهریه این دوره ها نیز برای رشته های مهندسی در هر ترم حدود ۳ میلیون تومان و برای رشته های غیر مهندسی حدود ۲ الی ۲.۵ میلیون تومان برآورد می شود.

پیام نور : دانشگاه پیام نور نیز از طریق کنکور سراسری اقدام به جذب دانشجو در مقطع ارشد می کند بزرگترین ویژگی دانشگاه پیام نور همکاری با افراد شاغل است به این طریق که معمولا کلاس ها در آخر هفته برگزار می شود و همکاری های لازم از سوی اساتید با دانشجو صورت می گیرد.

پردیس خودگردان :  کلاس این دوره ها نیز دراکثر دانشگاه ها در همان محل دوره های روزانه و شبانه برگزار می شود اما همزمان با آنها نیست و در روزهای جداگانه ای برگزار می شود شهریه این دوره ها نیز نسبتا بالا بوده و در یک ترم حدود ۵ الی۶ میلیون برآورد می شود.

غیر انتفاعی : موسسات غیر انتفاعی نیز در مقطع ارشد پذیرش دانشجو انجام می دهند و می توان با رتبه هایی بسیار بالا نیز در این دانشگاه ها پذیرفته شد شهریه این دانشگاه ها نیز تقریبا همانند دوره های شبانه است.

مجازی : این دوره ها ویژه افراد شاغل است زیرا همانطور که از نامش پیداست نیازی به حضور ندارد و تمامی کلاس ها اینترنتی خواهد بود شهریه این دوره ها نیز در هر ترم حدود ۳.۵ الی ۴ میلیون برآورد می شود.


دوره های آموزش محور به چه معناست؟

در دفترچه انتخاب رشته ارشد سراسری در مقابل برخی از کد رشته ها واژه آموزش محور را مشاهده می کنید ، اولین سوالی که در ذهن داوطلبان شکل می گیرد مفهوم دوره آموزش محور است ، همانطور که کم و بیش مستحضر هستید مقطع کارشناسی ارشد دارای پایان نامه است و دفاع از پایان نامه لازمه فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد است اما رشته های آموزش محور از ارائه دادن پایان نامه معاف هستند و به جای پایان نامه بایستی واحد درسی بگذرانند.

حال تکلیف داوطلبان چیست؟ در چه صورت باید رشته های آموزش محور را انتخاب نماییم؟ همانطور که در بالا توضیح داده شد این رشته ها از ارائه پایان نامه معاف هستند اما این موضوع همانند یک شمشیر دولبه عمل می کند هم ممکن است که خوب باشد و هم بد ، چنانچه قصد داشته باشید در مقطع دکتری ادامه تحصیل دهید هرگز نباید به سراغ رشته های آموزش محور بروید زیرا شناسنامه اصلی یک فارغ التحصیل مقطع ارشد پایان نامه تحصیلی وی است و محوریت اصلی مصاحبه دکتری بر پایه موضوع پایان نامه خواهد چرخید. حتی اگر بخواهید با مدرک کارشناسی ارشد در سازمانی استخدام شوید نیز مسلما پایان نامه شما نقش مهمی را ایفا خواهد نمود بنابراین کد رشته های آموزش محور تنها برای داوطلبانی مناسب است که به دنبال نام مدرک ارشد هستند و برای مسائلی از قبیل ارتقای حقوقی و… اقدام به شرکت در کنکور ارشد نموده اند.


راهنمای انتخاب رشته کارشناسی ارشد

حال پس از کسب آگاهی از ضوابط موجود در انتخاب رشته کارشناسی ارشد نوبت به نحوه تکمیل انتخاب ها می رسد فرآیندی که می تواند بیش از هر موضوع دیگری حائز اهمیت باشد. پر کردن انتخاب های صدگانه انتخاب رشته کنکور ارشد است ، برای آنکه یک انتخاب رشته کم ریسک داشته باشید باید از آمار قبولی سال های گذشته اطلاع حاصل کنید و ببینید که داوطلبان در سال گذشته با حدود  رتبه شما در چه گرایش ها و دانشگاه هایی قبول شده اند و با این اساس یک شمای کلی از انتخاب رشته دست شما خواهد آمد.


در انتخاب رشته کارشناسی ارشد کدام مهمتر است؟ گرایش یا دانشگاه؟

در بسیاری از رشته های دانشگاهی این چالش برای داوطلبان به وجود می آید که برای انتخاب رشته گرایش مورد علاقه خود را در اولویت قرار دهند و یا یک گرایش سطح پایین را در دانشگاهی که رنکینگ بالاتری دارد انتخاب کنند ، پاسخ به این سوال چندان پیچیده نیست زیرا داوطلبی که در مقطع تحصیلات تکمیلی ورود کرده است مسلما طالب آن بوده که در زمینه مورد علاقه خود ادامه تحصیل دهد. بنابراین باید گرایش را ارجح بر رشته بداند زیرا در سال های اخیر گرایش های جدیدی در رشته های مختلف به وجود آمده است که انتخاب این رشته ها بدون آگاهی حاوی ریسک فراوان است و ممکن است بعد ها هنگام نگارش پایان نامه مضرات زیادی را برای داوطلب به ارمغان آورد.

نحوه تکمیل انتخاب های صدگانه در انتخاب رشته کارشناسی ارشد نیز باید بر اساس علاقه فردی داوطلب باشد ، هرگز احتمال قبولی را در انتخاب های اول دخیل نکنید انتخاب های اول شما می تواند کاملا بلند پروازانه بوده و کم کم در انتخاب های بعدی به سمت احتمال قبولی میل کند.

انتخاب رشته ارشد آزاد ۹۶

در سال های قبل کنکور کارشناسی ارشد برای دانشگاه آزاد و دانشگاه سراسری به طور جداگانه برگزار می شد اما هم اکنون و در سال ۹۶ در مقطع کارشناسی ارشد تنها یک آزمون سراسری در کشور برگزار می شود و در واقع آزمون های سراسری و آزاد با هم ادغام شده اند اما کماکان فرآیند انتخاب رشته ارشد سراسری جداگانه از فرآیند انتخاب رشته ارشد آزاد انجام می گیرد ، مشاوران حامی پیش تر مقاله انتخاب رشته ارشد سراسری را منتشر نموده اند و در مقاله حاضر موضوع انتخاب رشته ارشد آزاد رابه چالش خواهند کشید.

تفاوت سال ۹۶ تنها در ادغام کنکور ارشد سراسری و آزاد خلاصه نمی شود ، در سال های گذشته هنگام ثبت نام کنکور ارشد آزاد داوطلبان بایستی هنگام ثبت نام فرم انتخاب رشته را دریافت می نمودند و با پر کردن لیست ۱۰۰ تایی انتخاب رشته، قبل از کنکور انتخاب رشته خود را انجام می دادند این روند یک نقص بسیار بزرگ داشت و آن نقص عدم آگاهی داوطلبان از نتیجه کنکور بود ، اما خوشبختانه پس از ادغام کنکور ارشد سراسری و آزاد فرآیند انتخاب رشته به بعد از اعلام نتایج ارشد موکول شده است و داوطلبان می توانند با تسلط کامل بر نتیجه کسب شده در کنکور انتخاب رشته خود را انجام دهند اما آنچه حائز اهمیت است نحوه پرکردن لیست ۱۰۰ تایی انتخاب رشته ارشد آزاد است که در بند بعدی این موضوع را مفصلا شرح می دهیم.

نحوه پرکردن انتخاب های دانشگاه آزاد
در قسمت قبلی بیان کردیم که انتخاب رشته دانشگاه آزاد در سال ۹۶ به بعد از مرحله اعلام نتایج موکول شده است که این یک مزیت بسیار بزرگ برای داوطلبان سال ۹۶ است زیرا می توانند با آگاهی کامل از نتیجه ای که کسب کرده اند انتخاب رشته خود را انجام دهند . در مقالات قبلی نیز بارها و بارها گفته ایم که برای پرکردن لیست انتخاب رشته باید علاقه داوطلب  حرف اول را بزند و شانس قبولی نباید در انتخاب های اول داوطلب نقش منفی را بازی کند زیرا تجربه ما نشان داده است که در برخی سال ها داوطلب به علت آنکه به زعم خویش در یک دانشگاه معتبر شانس قبولی پایینی داشته است آن دانشگاه را در انتخاب های اول خود نیاورده است و پس از اعلام نتایج نهایی مشخص شده که داوطلب با نمره پایین تر از وی در همان دانشگاه معتبر پذیرفته شده است بنابراین به الگوریتم زیر می تواند تا حد بسیار زیادی قبولی شما را بیمه کند فقط خاطرتان باشد که هدف از انتخاب رشته قبولی تنها  داوطلب نیست بلکه آنچه حائز اهمیت است قبولی وی در بهترین انتخاب است.

پر کردن یک سوم اول بر اساس علاقه و کاملا خوشبینانه: در این چند انتخاب کاملا می توانید بلند پروازانه رفتار کنید و گزینه های موجود را بر اساس میل و علاقه شخصی خودتان پر کنید حتی اگر حس میکنید نمره قبولیتان پایین است، این ۱۰۰۰ انتخاب برای داوطلبانی که در دوره های روزانه مجاز شده اند می تواند جذاب باشد زیرا در سال های گذشته تجربه ما نشان داده است که این دسته از عزیزان در برخی از انتخاب های خوشبینانه خود نیز پذیرفته شده اند.

اصلاح یک باور غلط
گاه از گوشه و کنار می شنویم که اگر داوطلبی دانشگاهی را در انتخاب اول خود بزند در حالیکه شانس بسیار پایینی برای قبولی در آن انتخاب دارد شانس او برای انتخاب های بعدی کم می شود!! اگر شما نیز جز این دسته هستید باید بدانید که این باور از پایه غلط است و انتخاب رشته باید بر اساس علاقه باشد.

پر کردن یک سوم دوم بر اساس نمره قبولی و کاملا منطقی: این انتخاب ها در واقع ستون اصلی انتخاب رشته شما را تشکیل می دهد و بر اساس نمره کسب شده در کنکور است ، سوالی که در این میان پیش می آید این است که انتخاب منطقی را چگونه باید تشخیص داد؟ پاسخ بسیار ساده است ، انتخاب منطقی انتخابی است که داوطلبان سال های گذشته با نمره شما در آن کد رشته محل ها پذیرفته شده اند برای اطلاع از این انتخاب ها می توانید سوالات خود را با مشاوران حامی در میان بگذارید.
پر کردن یک سوم آخر بر اساس بالا رفتن شانس و کاملا بدبینانه: این قسمت همانطور که از اسمش پیداست بدبینانه است یعنی شما باید کد رشته محل هایی را انتخاب کنید که در آنها داوطلبان سال قبل با نمره پایین تر از شما قبول شده اند این انتخاب ها تنها به عنوان راهی است که قبولی خود را تضمین کنید فقط باید حواستان باشد که در انتخاب های بدبینانه دوره های روزانه را با میل شخصی انتخاب کنید زیرا در صورت قبولی و عدم ثبت نام از کنکور سال بعد محروم خواهید بود.

اعلام نتایج کارشناسی ارشد ۹۶

طبق اطلاعیه اولیه سازمان سنجش تاریخ اعلام نتایج کارشناسی ارشد ۹۶ دهه دوم خرداد ماه ۹۶ خواهد بود، این نتایج در قالب انتشار کارنامه علمی یا همان کارنامه اولیه  خواهد بود که حاوی اطلاعاتی از قبیل رتبه داوطلب در هر گرایش ، نمره داوطلب در هر گرایش و درصد های کسب شده توسط داوطلب در کنکور کارشناسی ارشد خواهد بود. همه ساله پس از اعلام نتایج کارشناسی ارشد داوطلبان مشکلات زیادی را برای دسترسی به کارنامه در سر راه خود مشاهده می کنند به همین دلیل مشاوران حامی برآن شده اند تا در این مقاله نحوه دسترسی به نتایج و مفهوم مندرجات کارنامه را خدمت داوطلبان عزیز ارائه دهند.

برای مشاوره انتخاب رشته کارشناسی ارشد به این مطلب مراجعه کنید.